Boutique Rederij Prinsengracht

Van Stichting naar een Boutique Rederij

Rederij Prinsengracht is een kleine, gezellige Boutique rederij in het hartje van Amsterdam en gevestigd aan de Prinsengracht. Persoonlijk aandacht en kwaliteit spelen bij ons een belangrijke rol. Wij hebben jarenlange ervaring in het varen van boottochten met salonboten in Amsterdam en omgeving.

Boutique Rederij Prinsengracht is voortgekomen uit de Stichting Behoud Salonboot Avanti. Ooit opgericht door Vincent Horbach met de bedoeling van het instant houden van de Salonboot Avanti. Een Salonboot gebouwd in 1909 door de werf van der Giessen in Krimpen aan de IJssel. Deze salonboot heeft een mooie geschiedenis

Sinds 2000 vaart de Salonboot Avanti met passagiers door de grachten van Amsterdam.

Tot 2013 als Stichting. Vanwege het historische karakter en het nieuwe gewijzigde rondvaartbeleid werd door de gemeente Amsterdam een rondvaartvergunning toegekend aan de Salonboot Avanti.

SalonbootSalonboot Avanti in 1912

Ondernemen met passie en avontuur

Reder en schipper Vincent  woonde de eerste 18 jaar van zijn leven in het zuiden van het land in Roermond. Na zijn middelbare school besloot hij verder te gaan kijken en ging Economie studeren aan de UVA van Amsterdam. Na zijn studie zeilde Vincent een aantal jaren professioneel zeiljachten in de Gordel van Smaragd, de Middellandse zee en Caraïbische zee. Omdat hij het avontuur niet kon laten sloot hij zich aan bij Artsen zonder Grenzen en werkte hij oa in Bangladesh.

Bij terugkomst in NL begon hij als consultant bij KPMG bij diverse grote bedrijven in NL alsook in het buitenland.

Vincent woont al vele jaren in de stad Amsterdam en was een van de eerste met een eigen sloepje in de gracht. Voor zijn eigen deur op de Brouwersgracht. In de  jaren 80 was dat namelijk geen bekend fenomeen om met je bootje door de grachten te varen.

Vincent kan je dus veel vertellen over Amsterdam. Een boutique rederij past dus bij hem en zit in zijn bloed. Een Bourgondiër op het water. In de jaren 80 en 90 voer hij nog als hobby door de grachten van Amsterdam. Heden ten dage vaart hij als uw reder en kapitein.  Daarnaast is hij ook de initiatiefnemer van het Amsterdam Light Festival.

Vincent Horbach