Salonboot Huren Amsterdam

Prive Salonboten        Luxe en comfort      Lokale schippers     Volledig elektrisch

Een luxe klassieke prive Salonboot huren in Amsterdam met schipper is een uitstekende manier om een beeld te krijgen van onze mooie grachten. Bij Rederij Prinsengracht kan jij salonboten huren met schipper voor iedere gelegenheid. Ook hebben wij verschillende arrangementen voor jou samengesteld.  Voor een borrel, diner of buffet.

Maar je kan je ook een arrangement op maat laten maken.  Onze boten bieden ruimte aan tot wel 60 personen en zeer geschikt voor tal van gelegenheden. Maar we hebben ook kleinere salonboten. Onze prijzen zijn inclusief een ervaren schipper en gastvrouw die het gastheerschap zeer goed verstaan. Hospitality is key op onze salonboten

De mooiste salonboten huren in Amsterdam

Een salonboot huren met een arrangement

Een salonboot kun je als prive boot huren. Daarvoor hebben we een prijs per uur. Daar bovenop komen dan nog de kosten van de drankjes en de hapjes. Om een heldere prijs te communiceren hebben wij een aantal arrangementen  samengesteld. Dat is een all-inclusive prijs per persoon per arrangement! Heb je vragen of wil je iets anders. Laat het ons weten!

Arrangementen

Salonboot huren Amsterdam voor iedere gelegenheid!

Onze boten behoren allemaal tot het maritiem varend erfgoed van Nederland. De historie straalt er vanaf. Vroeger waren deze boten de Mega Yachts van hun tijd. Gebouwd voor de gegoede klasse en die luxe uitstraling hebben deze salonboten nog steeds. Voorzien van de modernste faciliteiten en dan toch een charmante cruise in stijl. Gelegenheid genoeg. Amsterdam Light Festival, Koningsdag, Sail & Gaypride. Om maar een paar gelegenheden op te roepen.

Onze populairste arrangementen

Een salonboot huren bij alle weertypes.

Niks mooier dan met mooi weer door de gracht varen met een van onze luxe salonboten. Bovendien kun je met onze salonboten geheel open dan wel geheel of gedeeltelijk gesloten varen. Zeker fijn als er toch een regenbui voorbij komt. De boten zijn zo ingericht dat binnen binnen no time het dak en ramen er op zitten. Het weer kan dus niet je vaartocht verstoren en in feite heb je dus een slecht weer garantie.

Zelfs in de winter, maar dat kan ook in de zomer, kan de kachel aangezet worden zodat het lekker aangenaam blijft.

boot huren met slecht weer garantie

Specialist van Salonboten verhuur in Amsterdam

Door restauratie hebben meerdere salonboten van ons hun oude glans weer terug gekregen en deze varen nu voornamelijk door de grachten van Amsterdam. Voor de liefhebbers hebben we aantal vragen opgesteld zodat je een beetje op de hoogte bent van de wereld van deze klassiek schepen en varend erfgoed.

Wat is een Salonboot?

Een salonboot is in het algemeen een historisch luxueus ingericht schip voor het binnenwater. Voor (dag)tochten of meerdaagse tochten op grachten, kanalen en rivieren. De benaming wijst op een comfortabele salon met uitzicht rondom. Althans, zo staat het in Wikipedia vermeld. Het verwijst ook naar boten uit begin 20ste eeuw.

Waar komt het woord “Salonboot” vandaan??

Dat is een goede vraag.  Refereert het nu alleen naar het uitzicht rondom of zit er meer achter? We hebben een stukje onderzoek gedaan en het begrip salonboot gaat verder dan Nederland alleen.

 

De benaming salonboot refereert in het algemeen naar de de beginjaren van de de 20ste eeuw. Uiteindelijk de start van de pleziervaart. In die jaren werden dit soort schepen gebouwd voor de de gegoede klasse. Voor de watersport, voor de begeleiding bij het roeien (een elite-sport), en voor dag- of meerdaagse boottochten. Maar tegelijkertijd waren die boten ook een show-off. Vergelijk het met de hedendaagse mega-yachts in de dop. Er was een ruime salon aanwezig waar men iedereen goed kon feteren, met voor die tijd een mooie keuken en toilet. Dus zo’n een boot werd ook wel aangeduid als notarisboot of directieschip.

Onderscheid tussen een salonboot en een rondvaartboot!

Wat maakt nou het verschil tussen een rondvaartboot en en salonboot? Over het algemeen is een rondvaartboot gebouwd voor toeristen, tickets en voor sightseeing. Pragmatisch gebouwd en zonder veel luxes gebouwd voor functionaliteit. De meeste rondvaartboten zijn ook niet historisch. Maar dat betekent niet dat ze er niet zijn.

Nostalgie en romantiek

Een salonboot is meer voor luxe, ambiance, voor groepsvervoer met een vleugje nostalgie naar het verleden. Geen single tickets en gebouwd voor uitstraling en luxe. Vele salonboten zijn op dit moment geregistreerd als maritiem monument en zijn in een nationaal register geplaatst als varend erfgoed.

Tips en vragen bij het huren van een Salonboot

Hierbij een aantal tips voordat je een salonboot in Amsterdam gaat huren. Amsterdam is een enorm gezellige stad. En er zijn vele manieren om een boot te huren. Open boten, gesloten boten, goedkope boten en luxe boten. Hoe je een salonboot kan gaan huren kun je hier lezen.  Maar voor je gaat boeken of informeren is is het wellicht handig om over de volgende zaken na te denken. Het zijn tips maar ook zaken die reders vooraf zullen gaan vragen.

 • Met hoeveel mensen wil je gaan varen?
 • Wat wil je precies doen? Is het een diner? Gaat het om een bedrijfsuitje? Een vrijgezellenfeest? Laat het weten.
 • Wat voor boot en soort boot heb je op het oog? Met welke faciliteiten?
 • Wil je droog varen? Een overdekte boot of open boot?  Kijk eens naar een slecht weer garantie? 
 • Heb je nagedacht over je budget? Denk ja over wat je wil uitgeven.
 • Hoe lang wil je varen?
 • Waar zou je willen op- en afstappen? Je zou ook kunnen vertrekken van een restaurant aan het water.
 • Wat voor catering had je in gedachte? Wij hebben all-inclusive drankarrangementen en eetarrangementen.
 • Vraag altijd wie de eigenaar is van de boot. Er zijn veel tussenpersonen op de markt. Dat werkt meestal prijsverhogend en dan is er geen directe communicatie! Let daar goed op.

Zo zijn er wel meer zaken. Kijk voor het overige even op onze veelgestelde vragen

De 7 zekerheden van Rederij Prinsengracht

Jouw bedrijfsuitje wordt ingericht zoals jij dat wilt.

Hiernaast zijn er bij Rederij Prinsengracht een aantal zekerheden.

 • Cruise with a smile.  Lokale schippers, leuke hostessen
 • Een opstaplocatie naar keuze
 • Alle moderne faciliteiten zijn aan boord (o.a. toillet, geluidsinstallatie met microfoon, 220 volt, verwarming in de winter, open ramen en dek in de zomer)
 • Laagste prijsgarantie & geen reserveringskosten
 • Slecht weer garantie; dak kan open, dak kan dicht – altijd droog!
 • Jouw wensen staan centraal
 • Een onvergetelijke ervaring op de Amsterdamse grachten!

Vraag direct een offerte aan, dan stellen wij jouw ideale cruise samen!