Uitvaart per boot Amsterdam

Een uitvaart per boot via het water is in Amsterdam een persoonlijke, intieme ervaring. Op een mooie wijze een passend afscheid. Aan boord kan thee en koffie genuttigd worden. Bovendien zit iedereen naast de overledene. Enerzijds in klein danwel groot gezelschap. Tenslotte hebben wij mooi klassiek salonboten met uitstraling. De uitvaart via het water is een compleet andere beleving dan een uitvaart op de wal. Ook as verstrooien op de Amsterdamsche water is mogelijk

Uitvaart per boot over de gracht naar een begraafplaats in Amsterdam.

Een uitvaart per boot is een bijzondere gebeurtenis. Zowel een gelegenheid op een mooie manier om iemand naar zijn laatste rustplaats te begeleiden als ook een mooi afscheid. Vanuit het huis op de gracht. Ofwel vanuit de kerk nabij de dichts bijzijnde steiger. Daardoor is het een mooie ambiance en schept een bijzonder sfeer. Wij zijn gespecialiseerd in rouwvervoer via de grachten in de binnenstad van Amsterdam. Naar de begraafplaats of het crematorium.

De boot voor de uitvaart

Onze uitvaartboot is de Salonboot Avanti. Bijzonder geschikt voor zo een bijzonder afscheid. Deze begrafenisboot kan geheel open. Maar ook geheel of gedeeltelijk gesloten bij minder weer.  Het mooie hiervan is dat iedereen als het ware in een kring om de overledene kan zitten. Prachtig moment in begeleiding naar laatste rustplaats.
Uitvaart per boot vanaf de Duijf in Amsterdam

Welke begraafplaatsen zijn per boot bereikbaar

Amsterdam heeft een aantal begraafplaatsen die aan het water zijn gelegen.
Voorwaarde voor een geschikte uitvaart per boot is de aanwezigheid van goede steigers. De samenwerking met de begraafplaats en begrafenisondernemer is ook belangrijk. Tenslotte moeten we veilig van boord kunnen gaan.
As verstrooien per boot Amsterdam

Afscheid nemen op een bijzondere manier

Als u afscheid neemt van een dierbare dan wilt u dat op een zeer bijzonder manier. Een uitvaart met een prachtige salonboot is een bijzonder alternatief. Zeker in een tijd waarin minder nabestaanden aanwezig kunnen zijn.

Rouwvervoer over het water

Het is en prachtig alternatief om je dierbare te begeleiden naar zijn laatste rustplaats. Een speciale rouwboot geeft een persoonlijk beleving aan de uitvaart.

Afscheid in tijden van de Corona pandemie

Wil je een laatste groet willen brengen maar door omstandigheden niet bij de begrafenis zelf aanwezig kunnen zijn? Dan is de rouwboot een mooie oplossing. Door verspreid langs de grachten te staan kunnen vrienden, familie en kennissen op een gepaste wijze afscheid nemen. Wij kunnen samen een route uitstippelen!

 

As verstrooien op een boot

Wij krijgen steeds vaker de wens om de as van de overledene te verstrooien per boot. Zoals gezegd bestaat deze mogelijkheid op onze salonboten.  Vervolgens bepaald u de plek en wij varen u daarnaar toe. Samen bepalen we de ceremonie.
In principe kun je overal op het openbare water as verstrooien. Dat kan op het IJ.  Op de Amstel. Zolang het maar privé is. Weliswaar dient u formeel die verstrooiing te melden. Maar dat kan in overleg met ons.  De begraafplaats of het crematorium. Natuurlijk weet de begrafenisondernemer meestal ons daar in te begeleiden.

Onze uitvaartondernemers waar we graag mee samenwerken en ter aanbeveling

 

Uitvaart in Amsterdam op de Prinsengracht bij Amstelveld

De 7 zekerheden van Rederij Prinsengracht

Jouw bedrijfsuitje wordt ingericht zoals jij dat wilt.

Hiernaast zijn er bij Rederij Prinsengracht een aantal zekerheden.

  • Cruise with a smile.  Lokale schippers, leuke hostessen
  • Een opstaplocatie naar keuze
  • Alle moderne faciliteiten zijn aan boord (o.a. toillet, geluidsinstallatie met microfoon, 220 volt, verwarming in de winter, open ramen en dek in de zomer)
  • Laagste prijsgarantie & geen reserveringskosten
  • Slecht weer garantie; dak kan open, dak kan dicht – altijd droog!
  • Jouw wensen staan centraal
  • Een onvergetelijke ervaring op de Amsterdamse grachten!
  • En heb je nog vragen. Laat het ons weten

Vraag direct een offerte aan, dan stellen wij jouw ideale cruise samen!