Het Amsterdam Light Festival Editie # 10

Het Amsterdam Light Festival bestaat dit jaar 10 jaar. En dat word een feestje. Het publiek heeft afgelopen jaar mee kunnen beslissen welke  favoriete lichtkunstwerken van de afgelopen edities het mooiste waren. Zes van deze publieksfavorieten zullen onderdeel zijn van de vaarroute van in totaal 20 lichtkunstwerken.

Het Amsterdam Light  Festival 2021-2022

Welkom aan boord van een van onze salonboten op het Amsterdam Light Festival

Voor het Amsterdam Light Festival is dit een bijzonder jaar. Het viert zijn 2 de lustrum.  Wat ooit gestart is met een grote Christmas Canal Parade is nu inmiddels verworden tot een volwassen licht festival. En Rederij Prinsengracht was een van de oprichters van dit Festival

Net als voorgaande jaren hebben wij weer diverse spetterende arrangementen voor u klaar staan. Met onze prachtige verwarmde salonboten. Van borrels, lopende buffetten, einde jaarfeest tot 3 of 4 gangen diners. Bekijk deze arrangementen maar er bestaat natuurlijk ook de mogelijkheid om alles “op maat” te maken!

Arrangementen
Populaire gelegenheden

Beleef het Light Festival

Het Light Festival kun je op twee manieren bekijken. Vanaf het water of vanaf de wal. Volgens ons is het vanaf het water het mooiste. Rederij Prinsengracht heeft diverse klassiek  luxe verwarmde Salonboten waarbij we verschillende arrangementen samengesteld hebben. Je kan bij ons zowel een privé salonboot huren als tickets kopen voor een gedeeld uitje.

Ook steunen wij het Amsterdam Light Festival door een afdracht per persoon af te dragen aan het Festival. Dat doen we niet alleen door een bijdrage. Rederij Prinsengracht is ook de initiatiefnemer geweest in 2009 en kan u daarom veel vertellen over dit lichtfestijn.

Amsterdam Light Festival vaarroute

We hebben voor dit  bijzondere light festival  een mooie route samengesteld waarmee  je alle lichtkunstwerken kunt zien voor de editie 2021-2022. Dit jaar belooft een speciale editie te worden. Hiernaast vind je de kaart waar alle lichtkunstwerken te vinden zijn. Of je nu met de boot gaat of te voet.

De route zal voornamelijk lopen via de Amstel, Nieuwe Herengracht en het Entrepotdok. Nadere informatie volgt.

Geschiedenis Amsterdam Light Festival

De wortels van het Amsterdam Light Festival stammen alweer uit 2009. Vincent Horbach, eigenaar van Rederij Prinsengracht, laat zich inspireren door het Winterfest in Fort Lauderdale in Florida. Rond kerst een vrolijk lichtfestijn in de warme wateren rond Florida. In Amsterdam gebeurde erin de winter niets. Alle evenementen vonden in de zomer plaats. En Amsterdam is in de winter zo mooi.

Initiatiefnemers Vincent Horbach en Henk Jan Buchel

In 2009 neemt Vincent Contact op met Henk Jan Buchel van Rederij de Nederlanden en nemen het initiatief voor een Christmas Canal Parade. Het decor is in dit jaar sprookjesachtig. De stad ligt onder de sneeuw, het is kerstavond en de grachten staan vol met mensen.

Winter Magic Amsterdam.

Maar de heren willen meer en zien de potentie voor de stad alsook de samenhorigheid/kerst als uitstraling voor de stad. Daarom word in 2010 Felix Gutmann erbij gehaald als versterking om het evenement tot volwassenheid te brengen. In 2010 volgt een tweede editie waarin de nadruk al veel meer ligt bij artistiek lichtkunst. De naam van het meerdaags evenement word verandert in WINTER MAGIC AMSTERDAM. Naast de Christmas Canal parade, waarbij boten door bekende kunstenaars worden uitgelicht zijn diverse gebouwen en bruggen voor een langere tijd op een artistiek manier uitgelicht.

Amsterdam Light Festival 

In 2011, tijdens het hoogtepunt van de crisis word besloten om het festival niet door te laten gaan. In de tussentijd gebruiken deze “drie founding fathers” de tijd  om aanpassingen te doen. En daarmee start in 2012 het Amsterdam Light Festival. Een festival naam waaronder alle winteractiviteiten samengebundeld kunnen worden. De aandacht word verlegd van entertainment op de boten naar artistiek lichtkunst langs de kade.

FAQ – Veel gestelde vragen

Wanneer word het Light Festival gehouden?

Van 28 Oktober 2021 tm 18 Januari 2022. Midden in de winter dus!

Maar gelukkig hebben wij goed verwarmde luxe salonboten en schenken wij ook een lekker gratis glaasje verwarmde gluhwein.

Waar en bij welke steiger kunnen we opstappen? Komen we daar ook weer terug?

Je kunt bij ons overal opstappen. Maar wel in overleg. Kijk eens op onze kaart met op- en afstaplocaties. Wellicht zit daar een ideale steiger voor jullie erbij!

Welke vaarroute word er gevaren?

De vaarroute is op dit moment nog niet bekend. Maar waarschijnlijk word het dezelfde vaarroute als in de laatste editie! Zo gauw we het weten maken we het bekend!

Wij willen graag een privé salonboot op het Light Festival! Is dat mogelijk?

Ja zeker is dat mogelijk. Bekijk even onze te huren privé salonboten. Van alle gemakken voorzien en zeer luxe uitgevoerd. Bovendien zijn ze verwarmd!

Wij willen graag slechts een enkel los kaartje kopen voor de lichtroute? Waar kunnen we die kopen?

Dat kun je ook bij ons. Meer info volgt nog

Wat is het thema van het Light Festival dit jaar? ?

Van 28 Oktober 2021 tm 18 Januari 2022. Midden in de winter dus!

Maar gelukkig hebben wij goed verwarmde luxe salonboten en schenken wij ook een lekker gratis glaasje verwarmde gluhwein.

Mag er aan boord worden gerookt? ?

Bij privé groepen kan dat in overleg. Zijn het single ticket vaarten dan kan het niet

Wat zijn de mogelijkheden qua hapjes en drankjes aan boord van een salonboot?

Alles is mogelijk. We hebben diverse arrangementen. Neem contact op en laat het ons weten!