Rondvaart Amsterdam Opstapplaatsen

Wil je een salonboot huren in Amsterdam en ben je op zoek naar een opstapplaats voor een rondvaart? Bij Rederij Prinsengracht kan je voor een rondvaart op onderstaande opstapplaatsen opstappen. Staat jouw gewenste opstapplaats hier niet bij? Neem dan even contact op, dan kijken we wat er mogelijk is.

Er zijn in Amsterdam veel steigers die de rondvaart mag gebruiken voor het op- en aflaten stappen van passagiers. Sterker nog, er bestaat een opstapplaatsenplan waarin gesteld word dan het aantal steigers (opstapplaatsen) uitgebreid gaat worden. Dat is heel mooi want sommige steigers zijn zeer populair en soms bezet. De ene opstaplocatie is de andere niet, dus overleg is altijd handig. Ook zijn er terrassen bij restaurant en cafe’s waar je eventueel kunt opstappen.

Nadat je een aanvraag hebt gedaan, nemen we contact met jou op om onder andere de opstapplaats te bepalen. We kijken samen wat voor jou het gemakkelijkst is!

Een aantal tips en aandachtspunten voor het uitkiezen van een steiger!

  • Hoe komen jou gasten naar Amsterdam toe? Per trein, met de auto? Handig om een steiger te kiezen naar de wensen en mogelijkheden van je gasten. Parkeren is duur en soms is een combi met een OV station een optie.
  • Niet elke steiger is opstapvriendelijk. Zeker voor gasten met een beperkte mobiliteit. Vraag naar de mogelijkheden.
  • Met grote groepen is het soms handig om een niet al te drukke steiger uit te kiezen. In verband met de omgeving en bewoners maar ook omdat bij sommige steigers het druk kan zijn en er meerdere boten tegelijkertijd willen aanleggen.
Filter by

Vaste opstapplaatsen voor rondvaart in Amsterdam

Op bovenstaande kaart vind u de mogelijk op- en afstapplaatsen en steigers voor onze salonboten.  Buiten Amsterdam hangt het er af van welke salonboot je kiest. Sinds de invoering van het eenrichtingsverkeer kost het veel tijd om bepaalde locaties te bereiken. Vandaar dat wij genoodzaakt zijn om bepaalde kosten in verband met de voor- en/of terugvaartijd in rekening te brengen. In ieder geval worden voor de hieronder vermelde vaste opstapplaatsen geen kosten in rekening gebracht. Omdat ze dicht bij de ligplaats zijn.

Opstappen zonder kosten met de  Salonboot Avanti                                       

Amstelveld- Reguliersgracht

H’ART Museum aan de Amstel, de voormalige Hermitage aan de Amstel

Hoek Herengracht – Amstel

Theater Carre bij de Amstelsluizen – Hoek Nieuwe Prinsengracht

Stopera – Stadhuis van Amsterdam aan de voorkant aan de Amstel

 

Opstappen zonder kosten met de Salonboot Delphine                               

H’ART Museum aan de Amstel, de voormalige Hermitage aan de Amstel

Hoek Herengracht – Amstel

Theater Carre bij de Amstelsluizen – Hoek Nieuwe Prinsengracht